Magyar Művészeti Akadémia

Műtárgy katalógus tervezés

Visszanézve

A Borsos iskola és utóélete 1946–2014

A kiadvány 6 kiváló ötvösművész életpályáját mutatja be alkotásaikon keresztül. Az összekötő kapocs Borsos Miklós személye, akinek az irányítása alatt tanulhatták ki a „szakmát” főiskolai éveik alatt. A műalkotások fotózásától a grafikai tervezésig minden munkafázis stúdiónkban készült.

X. Ötvösművészeti Biennále

Katona Katalin ötvösművész 20 évvel ezelőtt életre hívott egy 2 évenként megrendezett kiállítássorozatot, melyen a kortárs ötvösök bemutathatják legfrissebb alkotásaikat. A Biennáléhoz kapcsolódó kiadványokat az első pillanattól fogva mi tervezzük és kivitelezzük. Ez a 10. jubileumi kiadvány, a majdnem 200 oldalával különleges a maga nemében. Több mint félszáz ötvös munkái szerepelnek benne és mellette az eddigi biennálék történetének részletes leírását is tartalmazza képekkel, díjazott művekkel illusztrálva.

Ötvösművészeti Kiállítás Tbiliszi

2018-ban a „Magyar napok” keretein belül Tbilisziben kiállítás nyílt a magyar kortárs ötvösség anyagaiból. A résztvevő művészek egy-egy műalkotása, használati tárgya került be kiadványunkba, melyet a helyszínen megkaphattak a bemutatóra ellátogatók. Ennek grafikai anyagát és fotóit stúdiónk készítette el.

Ötvösművészeti Konferencia

Az ötvösművészet az építőművészet társművészete

2013-ban a Magyar Művészeti Akadémia égisze alatt megrendezésre került egy konferencia, melynek feladata az építőművészet és az ötvösművészet együttműködésének feltérképezése. Egyes előadók saját tapasztalatból vett, gyakorlati példákkal, mások történeti párhuzamokkal próbálták az ötvösség szerepét megtalálni a kortárs építészetben. Az általunk elkészített brossúra tartalmazta az előadások teljes szövegét és a kivetítéseknél felhasznált képeket.